Csak a Solierben kapható tortakülönlegességeink!

Táncra perdítjük az ízlelőbimbóit! Élje át Ön is az Íz-élményt!Torta és desszert különlegességeinket, melyek csak a Solierben kaphatóak, cukrászmestereink készítették, hogy Örömet és élményt szerezzenek Önnek!

Csodabogyó torta
Málnás Tripla csoki torta
Gödöllő torta
Akutyafáját torta
Ferenc József torta
Blaha Lujza torta
Léda torta
Sissy torta
Mária Terézia torta

Csodabogyó torta
DSC 2927 Edit

A 2018-as Magyarország tortája versenyre nevezett tortánk!
Mandulás piskóta, karamellástejcsokoládés-mandulás roppancs, meggyragu, homoktövisbogyós angolkrém

 

Málnás Tripla csoki torta


A 2016-os Magyarország tortája verseny elődöntőjében
bekerült a legjobb 10 torta közé....
Mandulás sacher piskóta, étcsokoládé mousse, málnapüré,
málnás-fehércsokoládé mousse, étcsokoládé ganasche


Gödöllő torta


A korábbi gödöllői híres személyekhez kapcsolódó tortáinkhoz képest, komoly nehézségekkel találtuk szembe magunkat a Gödöllő torta megalkotásához vezető kutatómunka során!
A tortakülönlegesség megalkotását hosszas kutatómunka előzte meg. Ennek során, komoly segítséget kaptunk a Királyi Kastély muzeológusától (név ?) és Szabó Margit, a Gödöllői Királyi Szakácskönyv írójától! Áttanulmányoztunk szakácskönyveket, történelmi leírásokat, tanulmányokat, a Császári udvar, valamint a XIX. és XX. század receptúráit. Az előzetes tájékozódás során meghatároztuk a Gödöllőre jellemző, Gödöllőn termelt és gyakran előforduló alapanyagokat, gyümölcsöket. Az így kapott információkból gyakorlatilag szabad asszociációval születet meg a torta. Természetesen igyekeztünk modern tortát alkotni, amely megfelel a mai kor elvárásainak is, de hitelesen kapcsolódik Gödöllő történelméhez, kultúrájához.
Gödöllő városához egyértelműen, alátámasztottan és hitelesen kapcsolhatóak a következő alapanyagok és sütemények:

Gödöllői torta (citromos-mandulás piskóta)
Meggy
Mandula
Méz

A fent felsoroltakból, szabad asszociációval születet meg a Gödöllő torta:

mandulás-citromos piskóta
mandula mousse
mézes tészta
meggyragu
meggyzselé


Akutyafáját torta

Tortakülönlegességünk névadója és ihletője a St.Andrea pincészet, azonos elnevezésű  zászlóshajó bora, az Akutyfáját vörös Cuvée bor. A bor ízében az erdeigyümölcsök, az étcsokoládé, a cékla, a kávé és dió izjegyek érezhetőek és ezen ízekből állítottuk össze a tortánk összetevőit is:
Diós-mandulás sacher, Kávés ganasche,
Vörösboros-céklás-ribizli ragu, étcsokoládé cremeux, Vörösboros- piros-és feketeribizli chiboust(mousse) és glazúr
Természetesen St.Andrea- Akutyafájával készült!
Ferenc József torta
 
- ÚJDONSÁG A GÖDÖLLŐI KORONÁZI HÉTVÉGÉRE - 2014.
Ferenc József egyszerű ízlésű ember volt, nem szerette a fényűzést. Ugyanakkor kedvenc ételei vagy nevéhez kötődő ételek közül sok vált klasszikussá és sokak kedvencévé!
Úgymint a Császármorzsa (Kaiserschmarren), Bécsi narancs torta, Ischler, Bécsi túró torta
A fent felsorolt süteményekből, szabad asszociációval születet meg a Ferenc József torta:

Mandulás sablée (linzer)
Barackos túró mousse
Pirított császármorzsa, házi sárgabarack lekvárral
Narancsos fehércsokoládé mousse
Narancsos glasache (bevonat)
Csokoládés-mandulás ischler, házi gyümölcslekvárral


Blaha Lujza torta


A Művésznő nagyon népszerű, mondhatnánk nagyasszony volt a maga korában
A 19. század végén több mint egy évtizedig volt Gödöllőn nyaralója Blaha Lujzának. A hagyomány szerint egy, sajnos meg nem nevezett szabadkai cukrászmester kreálta Blaha Lujza esküvőjére, a később a művésznő nevével elhíresült tortát. Ez a torta jelentette az inspirációt, ezt a tortát újítottunk meg!
mandulás linzer tészta
málnalekvár
málnás-fehércsokoládé ganasche
pirított mandula
A finom, enyhén mandulás ízű linzer lapokat, házi készítésű málnalekvárral és málna mousse-szal töltjük össze, málnás-fehércsokoládéval vonjuk be a tetejét és mandulával panírozzuk az oldalát.


Erzsébet királyné - Sissy torta


Ferenc József császár és magyar király (1867-1916) gyakran időzött Gödöllőn, családjaik hosszú hónapokat töltöttek a kastélyban. Különösen Erzsébet királyné (1837-1898) szerette Gödöllőt, ahol a bécsi udvartól távoli, léleképítő szabadságra talált: itt inkább otthon érezte magát, mint a Hofburgban. 2000 éjszakát töltött Magyarországon, jelentős részét a kastélyban. Szívesen lovagolt és vadászott a gödöllői erdőkben. "Gödöllői lakos vagyok" mondta, ha hosszú, magányos sétáin eltévedve útbaigazítást kért a helybéliektől, akik már életében legendákat szőttek szeretett királynéjuk köré, majd tragikus halála után az ország egyik első emlékparkját létesítették tiszteletére (Erzsébet-park). Erzsébet királyné elsők között kóstolta meg az egyik Hungaricumnak számító süteményünket, a Dobos tortát és igen kedvelte az ibolya virágával ízesített fagylaltot és parfét. Sisi kedvenc süteményei között szerepeltek az epres és kókuszos sütemények is. Az utóbbi két alapanyagot választottuk kiinduló pontnak:
Kókuszos kevert tészta
eper mousse
kókusz mousse
kókuszos macaron
eper zselé
A bombatorta váltakozó rétegei; eperhab, kókuszhab, kókuszos tészta, roppanós kókusz macaron és eperzselé. Nőies, könnyed ízbomba.

 
Mária Terézia torta


Mária Terézia kedvelte a Tokaji borokat, a csokoládét, az aszalt és friss gyümölcsöket, a mandulás,mézes, fűszeres süteményeket. Ezek alapján a kiinduló alapanyagaink a Tokaji sárgamuskotály, a mandula, a körte, az alma, a csokoládé, a mazsola, és különböző fűszerek, mint a fahéj, szegfűszeg, szerecsendió, ánizs, csillagánizs, gyömbér, kardamon, szegfűbors, koriander, édeskömény, bors lettek. Miután meghatároztuk az alapízeket, ezekből állítottuk össze a torta részelemeit, majd az egész tortát:
Csokoládés-mandulás jaconde piskóta
Muscat lunel (sárgamuskotály) mousse (hab)
Mandulás sablée (linzer)
Étcsokoládé
Mézes-fűszeres alma-körte ragu, aranymazsolával
A lágy, muskotályos borhab, a fűszeres gyümölcs kavalkád és a finoman hangolt mandula és csokoládé íz, egyszerre tükrözi a nőiesen harmonikus és a tobzódó barokk íz-világot.


2100 Gödöllő, Dózsa György út 13. | telefon: +36-20-396-55-12 e-mail: solier@solier.hu © 2016 Solier.hu. Minden jog fenntartva
 
Nyitvatartás:
Hétfő: 08:00 - 21:00
Kedd - Szombat:  08:00 - 22:00
Vasárnap: 09:00 - 21:00

tripadvisor Print Logo COE2016 hu